Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Köszöntjük Önt honlapunkon.

Amennyiben egyházközségünk tagja, ismerős dolgokkal találkozhat. Természetesen új hírekkel is szolgálunk. Célunk, hogy a távolból is tudja velünk tartani a kapcsolatot. Amennyiben Önnel még nem találkoztunk, ezen a honlapon keresztül is megismerhet bennünket. Jöjjön vissza máskor is! Célunk az, hogy ezen a lehetőségen keresztül is kialakítsuk és erősítsük Önben a kötődést az anyaszentegyházhoz, a református egyházhoz, az egyházközségünkhöz. Szűkülő koncentrációs körökben írtuk le az egyházat. Azonban az egyháznak is van egy fontos célja, hogy kialakítsa és erősítse Önben a kapcsolatot a Szentháromság Egy Örök Istennel. Ez a kapcsolat a hit. Az Ön hitének, s hadd mondjuk a szokásos istentiszteleti módon a Te hitednek erősítése a célunk. Maradj kapcsolatban! Maradj velünk s mindenek fölött az Úrral kapcsolatban.  Üdvözlik Önt: a lelkészek.

Kedves Testvérek,
Kedves Szolgatársak az Úr Jézus Krisztusban!

Minden örömünkben és bajunkban nagy családként élünk együtt a dunántúli reformátusság közösségében. Ezekben a nehéz időkben szeretnénk testvéri, családi összetartozásunkat még inkább megélni. Imádkozunk egymásért, odafigyelünk egymásra, segítjük, támogatjuk, erősítjük egymást.

Bővebben...: Veszprémi Református Egyházmegye

A reformáció magyarországi elterjedése – amint ezt tudjuk – messze nem azt jelentette, hogy az új hitbeli felismerések nyomán mintegy „azonnal” előállt a megszervezett református egyház, esetünkben a dunántúli református egyházkerület. Hosszú, olykor küzdelmes, s a mai ember számára sokszor nehezen követhető szervezeti formációk jöttek létre, hogy azután e hosszú, évszázados folyamatban kialakuljon a ma ismert egyházkerület. Ráadásul, mint az országban mindenütt, reformátusságunk életére, szervezeti formájára nagyban rányomta bélyegét a „külső” történelem alakulása is.

Bővebben...: Dunántúli Református Egyházkerület

Alkategóriák

Hitvallásaink

  • 1
  • 2
  • 3

Boldog emberek

Boldog emberek

“Szenteld meg őket az igazságban, mert hiszen a tanításod igazság.“ (Jn 17,17)

Személy1

Személy1

“Szenteld meg őket az igazságban, mert hiszen a tanításod igazság.“ (Jn 17,17)

Személy2

Személy2

A hitoktatók nyolc boldogsága

Boldog az a hitoktató, aki önmagán is derülni tud: élete végéig szórakozhat.
Boldog az a hitoktató, aki rá tud nevetni másokra: hidat ver feléjük.
Boldog az a hitoktató, aki nem tud mindent és nem csinál meg mindent: az Istenre is hagy valamit.
Boldog az a hitoktató, aki mindent komolyan vesz, de nem tragikusan.
Boldog az a hitoktató, aki szórakoztatni is tud és nem mindig oktat.
Boldog az a hitoktató, aki megérti, hogy az a legboldogabb, aki másokat boldoggá tesz.
Boldog az a hitoktató, aki a szomorúakat megvidámítja.
Boldog az a hitoktató, aki meg tudja érteni, hogy az Atya...

Tetejére