Hirdetések

Kedves Testvérek!

 

A szomszédunkban Ukrajnában háború dúl, aminek következtében több millió ember menekült el otthonából. Magyarországra is több százezren jöttek, sokan magyarok Kárpátaljáról. Egyházunk segít a menekülteken. A segítés szervezője a Magyar Református Szeretetszolgálat. Bárki bármilyen adományt ad a menekültek megsegítésére, ezen a szervezeten keresztül teheti meg. Veszprémben a Református Szeretetszolgálat számára szánt tárgyi adományokat a volt SZMT székházban, Veszprém, Budapest u. 8, az ottani Szépségszalonban Fenyvesi Beatrixnál lehet leadni. Telefonszáma: 30/372 51 62. A Szépségszalon 9-től 16 óráig van nyitva. Ide vihetjük az adományokat.

Amit kérnek: plédek, ágyneműk, gyermekruhák, tisztálkodási szerek, tartós élelmiszerek.

 

A pénzadományt mi is összegyűjtjük vasárnap íves adakozásban az istentisztelet előtt és után, és együtt eljuttatjuk a Református Szeretetszolgálat részére. 

Amennyiben valaki személyesen küldi el adományát a Szeretetszolgálat számlaszáma  a következő:

Magyar Református Szeretetszolgálat

10702019-85008898-51100005

Van egy adományvonaluk is. Száma: 1358 A szám hívásával ötszáz forint adományt lehet eljuttatni a rászorulóknak.  Egy hívás 500 Ft adomány, amit a telefontársaság számláz ki majd a telefontulajdonos felé.

Segítsünk a rászorulóknak!

 

Templomunk nyitva van. Továbbra is láthatunk azonban istentiszteletet e honlap segítségével is ezen a linken.

 

A húsvéti ünnepi istentiszteletek rendje:

Virágvasárnap délelőtt 10 órakor tartunk istentiszteletet a gyülekezeti teremben.

Nagycsütörtökön este 5 órakor a gyülekezeti teremben.

Nagypénteken délelőtt 10 órakor ünnepi istentisztelet a gyülekezeti teremben úrvacsorával.

Húsvét vasárnap délelőtt 10 órakor ünnepi istentisztelet a templomban úrvacsorával.

Húsvét vasárnap délután 3 órakor ünnepi istentisztelet úrvacsorával Márkón a polgármesteri hivatal melletti nagyteremben.

Húsvét hétfőn délelőtt 10 órakor ünnepi istentisztelet a templomban úrvacsorával.

 

A karácsonyi és év végi ünnepi istentiszteleteink rendje:

december 24-én, Szenteste délután 3 órakor tartunk ünnepi istentiszteletet a Szilágyi Keresztény Általános Iskola református hittanosainak karácsonyi műsorával.

25-én, karácsony első napján délelőtt 10 órakor tartjuk az ünnepi istentiszteletet úrvacsorával a templomban.

25-én délután 3 órakor Márkón tartunk ünnepi istentiszteletet úrvacsorával. Helyszíne a polgármesteri hivatal melletti nagyterem.

26-án, karácsony második napján délelőtt 10 órakor tartunk úrvacsorás istentiszteletet a templomban.

December 31-én délután 5 órakor óévi hálaadó istentiszteletet tartunk a gyülekezeti teremben.

Január 1-én délelőtt 10 órakor tartunk ünnepi istentiszteletet a templomban.

Január 2-án vasárnap délelőtt a szokásos időben tartjuk istentiszteletünket délelőtt 10 órakor a TEMPLOMBAN. Január 9-től az istentiszteletek a gyülekezeti nagyteremben lesznek egészen húsvétig, majd a hideg időszak végéig.

 

Továbbra is elérhetőek vagyunk telefonon és az e-mail címünkön és e honlap által is.

Temetés esetén keressenek bennünket valamely telefonos elérhetőségünkön, akkor megbeszéljük a temetési időpontját és az adatfelvétel mikéntjét. Telefonszámunk: 06-88-425871, 06-30-426-98-06.

 

Adakozás:

Ne felejtkezzünk el az adakozásról ezekben a nehéz időkben sem! Az Úr iránt hálával tartozunk minden időben. Ezt mutatjuk meg az adományainkkal is:

Perselypénz: Aki nem tud eljönni az istentiszteletre, odahaza kérjük, tegye félre a szokásos perselyadományát, hogy majd ha újra tud jönni személyesen templomba, azt beletehesse a perselybe. Aki tud jönni, a templomi perselybe a szokásos módon helyezze el adományát.

Egyházfenntartó járulék: Az egyházfenntartói járulékot, ami az éves jövedelem 1 %-a egy évre, minimum 8000,- Ft személyenként, fizethetjük csekken és átutalással is.

Céladakozást hirdetünk az új úrvacsorai kiskelyhekre. Már használatba vettük az új úrvacsorai kiskelyheket, amelyek nemesacélból készültek. 1 db ára nettó 5000 Ft. Köszönettel várjuk az erre a célra adott adományokat. Adakozni lehet az istentiszteleti alkalmakon íves adakozás formájában, vagy csekkes befizetéssel, de lehet átutalással is az egyházközség alábbi számlaszámára befizetve.

Isten áldását kérjük a jókedvű adakozók életére!

A Veszprém - Nagytemplomi Református Egyházközség /számlatulajdonos/ számlaszáma:11748007-20903390-00000000

 

Az adó 1 %-a:

Kérjük, hogy támogassa adójának 1 %-val a  Magyarországi Református Egyházat, technikai száma: 0066

Kérjük, hogy adójának másik egy százalékával támogassa alapítványunkat. Neve: Alapítvány a Veszprémi Református Gyülekezetért. Adószáma: 18917107-1-19

Az adó egy százalékának felajánlása Önnek nem kerül semmibe, de fontos mind az alapítványunknak, mind az egyházunknak. Köszönjük felajánlását!

Figyelem! Az adó 1%-a nem helyettesíti az egyházfenntartói járulékot, ami a jövedelem 1%-a. Az éves személyes jövedelem 1%-a egy évre, minimum 8 ezer forint személyenként.

Tetejére